marți, 6 decembrie 2016

În interior "Hackerville," România infamul Cyber ​​Criminalității Hub

                    http://motherboard.vice.com/read/inside-hackerville-romanias-
 Râmnicu Valcea a ajuns cel mai cunoscut oraș românesc, dupa ancheta jurnaliștilor de la „Le Monde”, care l-au denumit centrul mondial al criminalității informatice. Fieful hackerilor este localizat în cartierul Ostroveni, un loc obițnuit cu descinderile Poliției și vizitele jurnaliștilor.
Hackerville” i-a spus însă un alt jurnalist, american, care în 2011 a publicat pentru prima oara un articol legat de Râmnicu Valcea și hackerii săi. Toate cazurile în care aceștia au fost implicați au însemnat prejudicii uriașe, unele chiar de ordinul zecilor de milioane de dolari.
 Atacurile cibernetice au devenit rutina in ziua de azi iar FBI si alte autoritati care ancheteaza astfel de fapte pe tot globul se confrunta cu multe obstacole atunci cand vor sa prinda un hacker”, scrie Business Insider. Publicatia il da ca exemplu de hacker din Europa cautat asiduu de agentii americani pe romanul Nicolae Popescu.
Originar din Alexandria, Teleorman, acesta a ajuns in noiembrie anul trecut numarul unu pe lista FBI a celor mai cautati infractori cibernetici. Autoritatile americane sunt dispuse sa plateasca 1 milion de dolari celui care le ofera o informatie care sa duca la prinderea romanului. A fost arestat in tara cu ceva timp in urma, tot pentru fraude informatice, dar a scapat in urma unui viciu de procedura. Ca sa scape de autoritati, Nicolae Popescu a incercat tot felul de metode. A luat numele sotiei, Stoichitoiu, iar unii prieteni sustin ca ar fi apelat chiar si la chirurgia estetica, pentru a nu fi usor de recunoscut.

infamous-cyber-crime-hub     
              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu